2015 congres
Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeidsgeneeskunde

2016 NVKA congres Hoofd-Zaken

Op vrijdag 25 september 2015 houdt de Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeids-geneeskunde (NVKA) haar achtste jaarcongres. Het congres is getiteld Hoofd-Zaken.
Van oudsher is de geneeskunde vooral gericht geweest op de fysieke kant van het vak. Wat zich in het hoofd afspeelde was echter lange tijd een onbegrepen gebied binnen de geneeskunde. Pas in de afgelopen decennia is door ontwikkelingen in o.a. de pathologie, radiologie, farmacologie en neuro-chirurgie veel kennis ontstaan over ziekteprocessen die zich in het hoofd afspelen. Termen als hoofdpijn, migraine en duizeligheid kent overigens iedereen. Maar wat betekent dit concreet voor de werknemer op de werkvloer en zeker even belangrijk: wat moet de bedrijfsarts of verzekeringsarts weten om in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van deze aandoeningen hoofd- en bijzaken goed van elkaar te kunnen scheiden.
De verschillende sprekers op dit congres krijgen de gelegenheid om daar hun licht over te laten schijnen. Dat gebeurt enerzijds via presentaties waarbij verschillende deelgebieden in de genees-kunde stil staan bij verschillende typen hoofd- aandoeningen. Anderzijds staat ook een praktische uitwerking voor de eerstelijns arbozorg op de voorgrond. Begeleiding van werknemers met hoofd-gerelateerde problemen vraagt echter om samenwerking met specialisten uit de kliniek. De klinisch arbeidsgeneeskundige participeert in dit proces en moet een brug slaan tussen curatieve zorg ener-zijds en arbozorg anderzijds.
Om de samenhang met de kliniek te onderstrepen wordt dit congres georganiseerd in samenwerking met Rijndam Arbeidsrevalidatie, onderdeel van Rijndam Revalidatiecentrum Rotterdam.
Accreditatie wordt aangevraagd voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, revalidatieartsen en neurologen.

Kosten
De deelnamekosten bedragen voor leden van de NVKA € 150, voor niet leden € 225 en voor (bedrijfs- en verzekerings)artsen in opleiding (AIOS) geldt een speciaal tarief van € 100.

Early-bird aanbieding
Indien u zich vóór 1 augustus 2015 aanmeldt krijgt u € 25 korting op de deelnamekosten.
Dat geldt voor leden, niet leden en AIOS.

U kunt u zich voor het bijwonen van het congres opgeven met het aanmeldingsformulier congres.
Stacks Image 24
Klik op de folder om de laatste versie te downloaden. Op pagina 2 van de download staat het programma.