2014 congres
Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeidsgeneeskunde

2016 NVKA congres Revalideren naar/door Participeren

Op vrijdag 26 september 2014 houdt de Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeids-geneeskunde (NVKA) haar zesde jaarcongres. Het congres is getiteld Revalideren naar/door Participeren.
Er bestaan veel raakvlakken tussen de revalidatiegeneeskunde en arbeidsgeneeskunde. Beide richten zich toch vooral op functioneel herstel en hanteren in de probleemanalyse vergelijkbare denkmodellen. Terugkeer naar werk mag binnen de revalidatiegeneeskunde dan ook als een belangrijke uitkomst van in te zetten interventies gezien worden, terwijl in dat kader ook objectivering van de belastbaarheid in relatie tot specifieke taakeisen aandacht verdient.
Hoe krijgt aandacht voor werk binnen verschillende gebieden van de revalidatiegeneeskunde gestalte? Of anders gesteld in hoeverre krijgt de klinische arbeidsgeneeskunde er vorm?
De verschillende sprekers krijgen tijdens dit congres de gelegenheid om daar hun licht over te laten schijnen. Dat gebeurt enerzijds via presentaties waarbij revalidatiegeneeskunde bij een aantal verschillende type aandoeningen centraal staat. Maar daarnaast willen we ook stil staan bij de bijzondere aspecten van revalidatie in een aantal specifieke beroepen.
Klinische arbeidsgeneeskunde en revalidatiegeneeskunde een geïntegreerd geheel of zijn er nog participatiewensen over? Aan het einde van deze dag mag u het antwoord geven.
Deze nascholing is geaccrediteerd met 6 punten door zowel de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA)en Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (bedrijfsartsen en verzekeringsgeneeskundigen).

Kosten
De deelnamekosten bedragen voor leden van de NVKA € 150, voor niet leden € 225 en voor (bedrijfs- en verzekerings)artsen in opleiding (AIOS) geldt een speciaal tarief van € 100.

Early-bird aanbieding
Indien u zich vóór 1 augustus 2013 aanmeldt krijgt u € 25 korting op de deelnamekosten.
Dat geldt voor leden, niet leden en AIOS.

U kunt u zich voor het bijwonen van het congres opgeven met het aanmeldingsformulier congres.
Stacks Image 24
Klik op de folder om de laatste versie te downloaden. Op pagina 2 van de download staat het programma.